BATTLE 2017


Temple Renegade winnaar finale Nollie Dollie Battle 2017

Na een zinderende finale afgelopen zaterdag in the Box in Hilvarenbeek is het Haagse Temple Renegade als winnaar uit de bus gekomen en is daarmee de eerste artiest die bekend is welke met Hemelvaart op het Nollie Dollie Festival staat.
De drie finalisten Temple Renegade, Mother Bass en de Grizzly Hats waren zeer gewaagd aan elkaar en zetten alle drie een enerverende professionele show neer.
De avond werd afgetrapt door Temple Renegade die met hun zeer solide opzwepende set meteen de toon van de avond zette en de lat hoog legde voor de andere bands. Hierna was het tijd voor Mother Bass die met hun genadeloze gitaren, krachtige drums, pompende bass in combinatie met de intense vocalen het publiek opzweepte. Als laatste band was het tijd voor de Grizzly Hats die met hun rock 'n roll & outlaw country het publiek meenamen naar 50 & 60 jaren en hiermee het publiek heerlijk aan het swingen te krijgen.
Tijdens het tellen van de publiekstemmen en het juryberaad was het tijd voor de winnaar van 2016 Dutch Balls die met het miniconcert het publiek in extase brachten en nogmaals lieten zien waarom in 2016 de battles hebben gewonnen.
Hierna was het tijd voor de uitslag en het overhandigen van de wisselbeker en werd duidelijk dat Temple Renegade de eerste naam in de line up van het Nollie Dollie Festival


18 Maart Grote finale Nollie Dollie Battle 2017 in the Box

Zaterdag 18 maart vind in de The Box de grote finale plaats van de Nollie Dollie Battle's 2017 en daarmee wordt de eerste naam van het Nollie Dollie Festival bekend .
Na drie wervelende voorrondes staan dit jaar in de finale:

Temple Renegade (Den Haag),

Grizzly Hats (Oisterwijk) en

Mother Bass (Nijmegen)

Zij gaan de muzikale battle met elkaar aan op het podium van The Box in Hilvarenbeek..
De Grizzly Hats vervangen de uitgevallen winnaar van tweede voorronde Valice, die vanwege privé reden hebben moeten afzeggen.
We stellen ze aan u voor in willekeurige volgorde:
(volgorde loting gebeurt op de avond zelf)

 

 

 

 

 

 

 

 


Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De band is muzikaal niet zo makkelijk te omschrijven, maar als we de beinvloedende genres van de band noemen, zoals: Rock, Metal,Stoner, Progressive en andere genres dan heeft u een idee in welke hoek u het moet zoeken. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen.
De band begon in 2014 met hun demo “Lincoln is dead” en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met opening slots voor Kin-Cobra en Kamchatka), op festivals gestaan en ze hebben zonet hun uit debut EP “Blacked Out Ocean” uitgebacht.


Grizzly Hats
De uit Oisterwijk komende Grizzly Hats, willen hun liefde voor rock 'n roll & outlaw country met jullie delen. Een beetje country & rock-'n'-roll is te verwachten wanneer de Grizzly Hats op het podium staat. Een combinatie van eigen nummers met de muziek van o.a. Johnny Cash, Elvis, Waylon Jennings & Chuck Berry zorgt voor een jaren 50 & 60 sfeer.
De Grizzly Hats vervangen de uitgevallen winnaar van tweede voorronde Valice, die helaas hebben moet afzeggen om privé reden.


Mother Bass
Mother bass is met grootouders als Zeppelin en Hendrix, plus een oom genaamd Soundgarden is Mother Bass één van de nieuwe generatie Hard Rock bands. Door de genadeloze gitaren, krachtige drums, pompende bass en intense vocalen, laat Mother Bass niets gelegen in het verkennen én verleggen van de Rock sound. Ieder bandlid tracht te excelleren binnen elke song, waarbij er genoeg ruimte voor experimenteren is. Maar, rock is ook een genre waar het om de kracht van de song zelf draait.

 

Na de laatste finalist zal de winnaar van 2016 Dutch Balls een mini concert geven.
Deze heren hebben een stormachtig jaar doorgemaakt en na in voorprogramma's van onder andere: Peter Pan Speedrock en Death Alley.te hebben gestaan en hun lovend ontvangen EP Raw & Tasty te hebben uitgebracht, staan ze aan de vooravond om zelf de headliner te worden en toeren ze met de Rotten Bastards tour door Nederland.
Na de Dutch Balls zal de vakjury de uitslag bekend maken en weten we wie er op het Nollie Dollie Festival Staat. De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publieks jury en vakjury.
Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vak jury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk de winnaar wordt en op het Nollie Dollie festival mag gaan spelen.
Dus als jij mede wil bepalen wie er de finale gaat winnen, zorg dan dat je er zaterdag 18 Maart op tijd bij bent om jouw stem te laten horen.
De Nollie Dollie Battles zijn gratis toegankelijk en de zaal gaat dit keer al om 20.00 uur open en de eerste band start om 21.00h.
The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek
www.nolliedollie.nl
www.ojcthebox.nl


Mother Bass winnaar 3e battle

De derde voorronde wordt geopend door de Hilvarenbeekse BEGZ die met hun energieke gedegen rock-cover set het publiek goed op gang kregen.
Hierna klommen de mannen van Mother bass uit Nijmegen het podium op en zetten met hun strakke spel en intense vocalen een meer dan krachtige podiumprestatie neer.
Als laatste band van de avond betraden Frenky en de Freaks het podium. Een band die door hun uitstraling, muziek en teksten niet in een hokje zijn te plaatsen, Oftewel Frenky en de Freaks is een genot om naar te kijken en te luisteren.
Na een intensief juryberaad en het tellen van de publieks stemmen gingen de heren van Mother Bass als winnaar van deze avond naar huis en strijden zij op 18 maart samen met
Temple Renegade en Valice in de finale van de Nollie Dollie Battle 2017.


battle 3

Zaterdag 4 maart vind in de The Box de derde en daarmee de laatste van de drie
voorrondes van de Nollie Dollie Battle plaats. Tijdens deze battle gaan wederom de bands
de strijd met elkaar aan voor een plaats in de finale van 18 maart en maken daarmee kans om tijdens hemelvaart op het Nollie Dollie Festival in Diessen te spelen. Dit keer staan er twee bands uit Hilvarenbeek BEGZ en Frenky en de Freaks en één uit Nijmegen Mother Bass op het Affiche.

De opener van de avond is BEGZ .
BEGZ is een rock-coverband die je meeneemt je op een muzikale reis van de jaren tachtig naar het heden. Met klassiekers van Anouk, Skunk Anansie, Nirvana, Allanis
Morrisette, Kings of Leon, Blondie, enz. zorgt BEGZ voor een rock-feestje dat zijn weerga niet kent!

 

Hierna klimmen de mannen van Motherbass het podium op en met grootouders als Zeppelin en Hendrix, plus een oom genaamd Soundgarden is Mother Bass één van de nieuwe generatie Hard Rock bands. Door de genadeloze gitaren, krachtige drums, pompende bass en intense vocalen, laat Mother Bass niets gelegen in het verkennen én verleggen van de Rock sound. Ieder bandlid tracht te excelleren binnen elke song, waarbij er genoeg ruimte voor experimenteren is. Maar, rock is ook een genre waar het om de kracht van de song zelf draait.

 

Als laatste band van de avond zal Frenky en de Freaks acte presence geven. En zoals Frenky zichzelf beschrijft:
Frenky von Haze is op facebook al een grote trent en over een tijdje daarom ook overal in Nederland bekend! Frenky wil natuurlijk niet eindigen als eenzame vent, dus hij ging op zoek naar mensen met net zo veel talent. Gasten die lekker freaken op hun instrument!
Gasten die willen rocken elk weekend! Voor deze gasten is een wereldhit maken een fluitje van een cent. Daarom staan ze straks op elk groot evenement! Op het hoofdpodium of in de grote tent? Ze geven altijd 200%! En de luisteraars worden altijd verwend met een vreemde show die nooit gaat zoals gepland. Voor een topavond is dit het juiste ingrediënt. Ja zeker weten Frenky is content ! Frenky's nieuwe wereldband.


Als je dit alles niet wil missen kan dan zaterdag 4 maart naar de derde voorronde van de Nollie Dollie Battle in the Box en laat jouw stem meetellen in de keuze welke band er naar de finale gaat.
De deuren gaan open om half negen en de toegang is gratis!!

 


valice winnaar 2e battle

De tweede van de 3 Nollie Dollie voorondes in The Box was een groot succes!
Op de tweede battle van afgelopen zaterdag, 11 februari, werd de spits afgebeten door het oisterwijkse Grizzly Hats; een country & rock -'n' roll band die met hun jaren 50 & 60 geluid een zeer fijne opener van de avond en al snel veel bijval uit het publiek kreeg.
Hierna was het de beurt aan het utrechtse Inkhorn Controversy. Een band die met hun onnavolgbare eigen muziekstyle een zeer bijzondere ervaring was.
Als derde en laatste band betrad het Haags / Rotterdamse Valice het podium die met hun zeer aanstekelijke muziek en positive vibe het publiek aan zich wist te binden.
Na een spannende nek aan nek race is uiteindelijk Valice als winnaar uit de bus gekomen en zal als tweede finalist worden toegevoegd aan de finale op 18 maart !!
De volgende en laatste voorronde zal plaats vinden op zaterdag 4 maart en heeft een Hilvarenbeeks tintje met BEGZ en Frenky and the Freaks. De derde band van deze avond is Mother Bass.
Alle avonden vinden plaats in OJC The Box Hilvarenbeek.


battle 2:

Op zaterdag 11 februari vindt de tweede van de drie Nollie Dollie Battles plaats in the Box in Hilvarenbeek.

Op deze avond zullen drie bands de strijd met elkaar aangaan voor de fel begeerde
plaats in de finale op 18 maart. Tijdens deze finale kan één van de bands een optreden winnen op het Nollie Dollie Festival wat plaats vindt op Hemelvaartsdag in Diessen.
Tijdens deze battle zullen de volgende drie bands de strijd aangaan, namelijk:
Grizzly Hats, Inkhorn Controversy en Valice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De avond wordt geopend door de Oisterwijkse band de Grizzly Hats.

De Grizzly Hats willen hun liefde voor rock 'n roll & outlaw country met jullie delen. Een beetje country & rock-'n'-roll is te verwachten wanneer de Grizzly Hats op het podium staat. Een combinatie van eigen nummers met de muziek van o.a. Johnny Cash, Elvis, Waylon Jennings & Chuck Berry zorgt voor een jaren 50 & 60 sfeer.

 

 

 

 

 

 

Als tweede band van de avond zal Inkhorn Controversy het podium betreden.
Inkhorn Controversy is een trio uit Utrecht en speelt alternative pop-rock. De band bestaat sinds 2010, met Tjeerd op drums en Emi op gitaar. De huidige samenstelling komt eind 2013 tot stand als Arjan, voormalig Nuk bandgenoot van Emi en op dat moment regerend Nederlands kampioen straatmuzikanten, erbij komt.
In de zomer van 2016 heeft de band het debut “Past” uitgebracht. De term Inkhorn Controversy komt voort uit een in het verleden gestreden taalstrijd in Engeland. Het ging over het gebruik van buitenlandse woorden in de eigen taal. De band speelt zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers, eigen werk.

 

Als derde en laatste band van deze avond speelt Valice.
Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom. Ze is vriendelijk en uitnodigend maar je voelt dat ze een duistere kant verbergt. Ze luistert naar The Pierces, Of Monsters and Men, KT Tunstall en U2. Ze schrijft zelf liedjes die je laten dansen en meezingen, maar tegelijkertijd ook de donkere kanten van het bestaan bezingen.

De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publieks jury en vakjury. Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vak jury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk naar de finale mag.
Dus als jij mede wil bepalen wie er door gaat naar de finale op 18 maart zorg dan dat je er zaterdag 11 februari op tijd bent om jouw stem te laten horen.
De Nollie Dollie Battles zijn gratis toegankelijk en de zaal zal om half negen open gaan.
The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek
Voor meer info:
www.nolliedollie.nl
www.ojcthebox.nl

 


temple renegade winnaar 1e battle

De eerste Nollie Dollie battle van 2017 is een feit!
De eerste van de 3 Nollie Dollie voorrondes in The Box was een succes!
In januari, februari en maart 2017 wordt door The Box en Nollie Dollie, de Nollie Dollie battles georganiseerd. Op de eerste battle van afgelopen zaterdag, 21 januari, werd de spits afgebeten door Revised; Een rock-cover band uit Tilburg. Deze 4 ervaren muzikanten wisten met nummers van bijvoorbeeld the Rolling Stones al behoorlijk wat bezoekers op de dansvloer te krijgen.
Aansluitend speelde Overhaul een alternatieve metalband die met hun zware sound die deed denken aan bands als Leprous en Meshuggah combineerde zij hun kille muzikale texturen met zwaar het romantische en namen zo het publiek mee op hun muzikale reis.                                                                                                                    TEMPLE RENEGADE  (Foto: Wick Wojtas)

Als derde en laatste band betraden het Haagse Temple Renegade het podium die met hun eigen, niet zo makkelijk
te beschrijven heavy rock de zaal compleet inpakte en het publiek aan zich te binden. Maar de meeste stemmen gelden en de meeste stemmen van zowel het publiek als de jury bepaalde dat Temple Renegade 1 van de 3 deelnemers zal nemen aan de Nollie Dollie battle finale op 18 maart! De andere 2 deelnemers aan de finale zullen bepaald worden tijdens de voorrondes op
11 Februari en 4 maart.
Alle avonden vinden plaats in OJC The Box Hilvarenbeek.


battle 1:

Op zaterdag 21 Januari vindt de eerste van de drie Nollie Dollie Battles Plaats in the Box Hilvarenbeek. Op deze avond zullen drie bands de strijd met elkaar aangaan voor de fel begeerde.plaats in de finale op 18 maart. Tijdens deze finale kan 1 van de bands een optreden winnen op het Nollie Dollie Festival wat plaats vindt op hemelvaartsdag in Diessen.
Tijdens de eerste battle zullen de volgende drie bands de strijd aangaan, namelijk:
Overhaul, Temple Renegade en Revised.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De avond wordt geopend door Revised een vier koppige Tilburgse band.
Deze door rock n' roll ervaren mannen zullen met hun energieke show en krachtige frontman het publiek snel in hun greep hebben .

 

 

 

 

 

 

 

Als tweede band van de avond zal Overhaul het podium betreden, een vijf koppige alternative metalband die met hun zware sound die doet denken aan bands als Leprous en Meshuggah en dat gecombineerd met hun kille muzikale texturen en zwaar romantische muzieklijnen. Door verschillende stijlverschuivingen heeft de band een interessant eclectisch repertoire opgebouwd dat zij in 2017 zullen uitbrengen in hun debuut-album.
Met een aantal succesvolle gigs achter de rug, waaronder Nederlandse poptempel ‘De Melkweg’ en openen voor internationaal bekende bands Leprous (NO), Agent Fresco (IS) en Voyager (AUS) is de band nu toe aan de volgende stap in hun carrière: het uitbrengen van hun debuut-album in het voorjaar van 2017.

 

Als derde en laatste band van deze avond speelt Temple Renegade.
Temple Renegade is een heavy rock band uit Den Haag. De band is muzikaal niet zo makkelijk te omschrijven, maar als we de beinvloedende genres van de band noemen, zoals: Rock, Metal, Stoner, Progressive en andere genres dan heeft u een idee in welke hoek u het moet zoeken. De muziek is ruig, hard, melodieus en er zit toch wat voor iedereen tussen.
De band begon in 2014 met hun demo “Lincoln is dead” en heeft sindsdien een verbeterde line-up, een rijk gevuld tourschema door heel Nederland (in het verleden met opening slots voor Kin-Cobra en Kamchatka), op festivals gestaan en ze hebben zonet hun uit debut EP “Blacked Out Ocean” uitgebracht.


De jury zal net als vorig jaar bestaan uit een publieks jury en vakjury. Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vak jury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk naar de finale mag.
Dus als jij mede wil bepalen wie er door gaat naar de finale op 18 maart zorg dan dat je er zaterdag 21 januari op tijd bent en laat jouw stem horen.
The Box staat aan de Bukkumweg 30a te Hilvarenbeek en de avond is gratis toegankelijk en begint om 20:30h.
Voor meer info:
www.nolliedollie.nl
www.ojcthebox.nl

 


DEELNEMENDE BANDS BEKEND NOLLIE DOLLIE BATTLES 2017 IN THE BOX

Begin volgend jaar organiseert stichting Nollie Dollie een serie battles om een bandact voor het Nollie Dollie Festival op Hemelvaartsdag te vinden. Ook dit keer zal dat in samenwerking met The Box Hilvarenbeek zijn. De battles zullen bestaan uit drie voorrondes en een finale.

De drie voorrondes zullen bepalen welke drie bands mogen strijden in de finale battle waarbij een plaats in de line-up van het festival valt te verwerven. De battles vinden plaats op het professionele podium van The Box in Hilvarenbeek, waarbij de bands ondersteuning krijgen bij het afstellen van hun geluid. Hierdoor leren beginnende en ervaren bands ook bij van de kennis van Nollie Dollie en The Box.

De jury zal net als afgelopen jaar bestaan uit twee delen. Bezoekers mogen per avond stemmen op hun favoriete band en een vak jury heeft het andere gedeelte van de stemmen. Een combinatie van beide jury’s bepaald welke band uiteindelijk naar de finale mag. De finale is hetzelfde georganiseerd als de voorrondes: zowel een vakjury als stemmen door het publiek zullen de uiteindelijke winnaar bepalen.

De voorrondes zullen plaatsvinden op 21 januari (Revised,Overhaul, Temple Renegade ), 11 februari ( Grizzly Hats, Inkhorn Controversy, Valice) en 4 maart (Begz, Mother Bazz, There There) en de finale op 18 maart.

Wil jij mede bepalend zijn welke band er in de finale komt en die daarmee kans maakt om de lineup van het Nollie Dollie festival te complementeren, kom dan langs tijdens de voorrondes en breng je stem uit. De toegang tot alle voorrondes en de finale is gratis !


Nollie Dollie Battle 2017
Locatie:
The Box Hilvarenbeek
Bukkumweg 30a
Hilvarenbeek
www.ojcthebox.nl
www.nolliedollie.nl
Datums:
21-01: Revised,Overhaul, Temple Renegade
11-02: Grizzly Hats, Inkhorn Controversy, Valice
04-03: Begz, Mother Bass, There There
18-03: Finale


1E VOORRONDE: 21 JANUARI 2017

.