Red Vultures

 

Rood-koppige aasgier, ook bekend als koningsgier. Hoogvlieger, haalt grote snelheden en is onberekenbaar. What’s in a name!

Pure rock, rauw, eigenzinnig, bruut en met een enorme dosis energie dat is waar RED VULTURES voor staat. De muzikanten hebben in eerdere bands al heel wat vlieguren gemaakt en hebben met dit nieuwe project een stellige no nonsense missie, “inpluggen, gas erop en een verblindende rookwolk achterlatend”...

 

Zanger/gitarist Tony de Bruijn en bassist Patrick de Kok waren eind jaren 90 de grondleggers van het succesvolle Nedergrunge-trio Vals Licht. Mike Coolen van Within’ Temptation is voor het drumwerk aan boord en Frank Kleuskens bekend van de Heideroosjes is nu als Red Vultures gitarist aktief. De Kok is naast de Red Vultures ook bassist van de rock/metalband “My Favorite Scar”. 

 

De paden van de Bruijn en de Kok kruiste zich opnieuw toen de bassist de nieuwe songs hoorde en enthousiast liet weten dat het weer eens tijd werd om samen aan de bak te gaan. Vier songs werden inmiddels opgenomen met producer Frans Vermast (o.a. Heideroosjes) en werden op 21 december gelanceerd via o.a. Itunes, Spotify en als free download op www.facebook.com/redvultures. 

 

Red Vultures maakt zich nu gereed om in het voorjaar van 2013 met deze sterke viermans-bezetting een aantal podia te gaan bestormen. 

 

Een aanstekelijke vlucht die je zeker niet mag missen !