PROGRAMMA NOLLIE DOLLIE 2018: donderdag 10 mei


TIME TABLE


hoofdpodium


Rosanne

Rosanne wist al snel dat ze zich thuis voelde op het podium. Iedere kans om zich maar te mogen presenteren voor publiek greep Rosanne aan. Er volgden vele optredens met diverse concepten in binnen- en buitenland en zo kwamen er ook leuke gastoptredens met bekende artiesten op haar pad (o.a. Ben Saunders, Saskia La Roo, DJ La Fuente) Ze vindt het ontzettend leuk om kinderen te vermaken. Ze zingt bijvoorbeeld een K3 Medley, kan wat hippe nummers zingen (bijvoorbeeld Parijs), kinderen voor kinderen en bijvoorbeeld 'zakken zakken zakken' met z'n allen (inclusief de ouders)


delusionals

Delusionals onze winnaar van de Nollie Dollie Battle! Twee zussen die een dromerig, psychedelisch elektrorock duo vormen. Zwevende vocalen brengen het publiek in een trance, versterkt door het karakteristieke gitaargeluid die perfect leunt op de sferische synthesizers en dynamische drums. De tweeling haalt o.a. inspiratie uit het dromerige van Warpaint, het geheimzinnige van Radiohead en het stemgebruik van Florence + the Machine. Hun debuutsingle ‘Running’ stond 3 weken lang in de Spotify playlist ‘New Alternative’. Daarnaast speelden ze op het Bevrijdingsfestival Brabant 2017 en de finale van de Rob Acda Award 2018 in de grote zaal van het Patronaat. 


pyro

PYRO = Vuurwerk, rook, meezingbare refreinen en harde gitaren. PYRO is de band rondom frontman Bas Soetens. Als drummer en songwriter bij Monks Avenue behaalde hij al wat mooie successen (o.a. 3FM Serious Talent, spelen bij DWDD en support act voor OneRepublic). Nu is hij klaar om Nederland te bestormen. Alles met een duidelijk doel: festivals platspelen! Samen met sessie-zwaargewichten Jimmy vd Nieuwenhuizen (o.a. Van Velzen), Roy Beukers (o.a. Van Velzen) en Kobus Groen (o.a. Miss Montreal) werd een eerste EP opgenomen. Deze staat als een huis! Om live te spelen werden Stein Soetens, Steef van Sambeeck, Harm Peters en Jules vd Heijden ingeschakeld en PYRO was een feit. De vleesgeworden jongensdroom van ras muzikanten waar de energie vanaf spat.

 


lapa loca

Lapa Loca neemt je mee op ontdekkingsreis. Een muzikale verkenning van Amerikaanse roots, met een dikke dosis hedendaagse blues. Van de moerassen van Georgia, via Nashville en Kansas City, helemaal door tot aan het zonnige Californië. De blues heeft een lange weg afgelegd. Zij is de afgelopen 100 jaar geëvolueerd van eenvoudige platteland blues tot een rijke muziekcultuur met vele subgenres. De blues, onze versie van het verhaal, gemixt met een snufje oude soul, country, funk en rock maakt het repertoire van Lapa Loca.


zorita

Zorita, de achtkoppige band, slaat met hun eigenzinnige derde plaat een nieuwe weg in. Op dit nieuwe album wordt de kenmerkende akoestische sound aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs. Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige,  psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. Dreigend en sinister, zoet en lichtvoetig. Zorita maakte indruk op jury en publiek tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland (2010) en de Amsterdamse Popprijs (2009). In de Popronde deden ze dit door het gehele land nog eens dunnetjes over. De afgelopen jaren speelden ze op tientallen festivals in Nederland, Engeland en BelgieĢˆ, waaronder Boomtown Fair, Oerol, Copacobana, Lowlands en Zwarte Cross. Daarnaast trad Zorita op bij Vrije Geluiden, Radio 1, 3FM, RTV Noord-Holland en Radio 2.

 


in your honor

In Your Honor: a real Foo Fighters experience! “If there's one thing I'm good at, it's gathering people

together to do something fun.” - Dave Grohl. Zes Belgische muzikanten brengen samen een eerbetoon aan één van de grootste bands van de laatste twee decennia: Foo Fighters. Van de eerste tot de laatste noot laat In Your Honor tijdens haar optredens de kenmerkende Foo Fighters energie los op het altijd enthousiaste publiek. Niet alleen wereldhits als Learn To Fly, Times Like These en The Pretender worden op het hoogste niveau de zalen in gespeeld, maar ook het beste werk van albums als Foo Fighters en Sonic Highway worden gebracht met een aanstekelijke podiumperformance waarin de interactie met het publiek voor onvergetelijke momenten zorgt. Een charismatische Dave Grohl look-a-like, drie gitaristen, een bassist en een drummer die versmelten in de ultieme Foo Fighters tribute In Your Honor!

 


the streets

The Streets mag zich de beste coverband van de Benelux noemen. Dit alles ná het winnen van de finale van The Clash of the Coverband in Paradiso Amsterdam in 2017. Niet de standaard classics maar nét die andere covers worden in een dampende liveshow op je afgevuurd. Covers en eigen interpretaties van oa Rammstein, Limp Bizkit, Metallica, Papa Roach, Muse, Korn, Faith no More, Motorhead, Rage Against the Machine en meer. De band straalt energie, dynamiek en ongelooflijke plezier uit. In 2016 was de band klaar voor de volgende stap en zocht het avontuur in “The clash of the cover bands” wat uiteindelijk resulteerde in overtuigende overwinning tijdens alle voorrondes en tijdens de grande finale in Paradiso


podium het fluisterbos


op zoek naar johan

Op zoek naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands/Brabants. “In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing” (aldus: Martijn). Kleine akoestische liedjes afgewisseld met stevige Country-Blues (Roots) songs die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

 


celia van onna

Celia van Onna is een talent uit Diessen! Celia van Onna is singer-songwriter. Haar muziek beeldt haar gevoel en gedachten uit, in een intieme, gevoelige stijl. Ze is geïnspireerd door onder andere Ludovico Einaudi, Neil Young, Disney en filmmuziek. Op het podium kan men intimiteit verwachten waarbij zij mensen een warm gevoel probeert te geven en ze te inspireren met haar muziek.

 


marthe hamers

Marthe Hamers bespeelde een jaar lang de straten van Brisbane, Byron Bay & Melbourne. Vijf jaar later heeft ze met veel schrijven en spelen haar sound ontwikkeld. Ze heeft haar drive gevonden en volgt deze met volle overtuiging. In haar muziek hoor je invloeden van moderne country, blues en pop, met een Australisch randje. Haar songs gaan over de liefde en over het volgen van je eigen pad. Kortom, een pittige muzikante die weet wat ze wil.