wintereditie 2019


Programma Wintereditie Nollie Dollie Festival 2019


Zaal open 14:30


Check The Band 15:30 – 16:30


Van Wijnhoven 17:00 – 17:30


Rare Ink 18:00 – 19:00


Stoer Toeval 19:30 – 20:30


LQR 21:30 – 22:30


Razassa 23:00 – 24:00.


check the band

Wat begon met vier vrienden die ‘just for fun’ muziek wilden maken is inmiddels uitgegroeid tot een ambitieuze pop/rock band. In de zomer van 2018 is de eerste single 'Coolness' uitgebracht en momenteel wordt er gewerkt aan de videoclip.
Met een nieuwe gitarist wordt er inmiddels hard gewerkt aan een knallende set vol met eigen nummers: van power ballads tot stevige rocksongs!
Met de afwisselende stemgeluiden van de zangers en het enthousiasme van deze vier mannen op het podium, maakt Check van elke gelegenheid een sfeervolle muzikale belevenis.

 

 

 


van wijnhoven

Twee Hilvarenbeekse broers die samen heerlijke Ierse folk maken, kom luisteren, genieten, maar laat je vooral meenemen naar het gevoel van de gezellige Ierse kroegjes, dorpen en velden.


rare ink

Hun basis ligt bij de Rhythm & Blues muziek van weleer. Denk aan Tom Waits, Johnny Cash, Jimi Hendrix. Van daaruit maken ze van bestaande nummers onze eigen versie. Maar ook moderne muziek van U2, Jammie n Commons , Gary Clark JR en The Black Keys. Stevige BluesRock wordt afgewisseld met ook wat rustigere nummers. Verwacht geen perfecte coverband, maar rauwe Rhythm & Blues met een geweldige rauwe stem en af en toe n tikkeltje Soul.


stoer toeval

Stoer Toeval is een energieke rock-pop coverband met genoeg ervaring en jeugdige passie om ieder podium te ‘rocken’. Ze houden van energie, ze houden van muziek en ze zijn niet bang om het te laten zien. Hun roots liggen overal. Van rock tot ska, van pop tot musical. van retro tot rete-modern. Hoe ze dat allemaal in een band combineren, is ook voor hen soms een verrassing. (Het zal wel iets met interpersoonlijke chemie te maken hebben).

In het seizoen 2016-2017 van de Clash of the Coverbands hebben ze in de Finale van regio zuid in Poppodium 013 in Tilburg de publieksprijs gewonnen en daarmee waren ze op weg naar de landelijke finale van de CotCB in Paradiso. Helaas is het avontuur in de halve finale Benelux geëindigd. 

Het geluid van Stoer Toeval heeft iets eigens. Down-to-earth, zonder al te veel poespas maar toch een mooi compleet geluid. Bij een optreden spettert de passie zichtbaar van de band af. Rechtstreeks de zaal in. Deze bevlogenheid en echtheid maakt de band niet alleen lekker om naar te luisteren, maar ook mooi om naar te kijken.


lqr

Hoe klinkt een fles whisky als je er zes rasmuzikanten op loslaat? Hoe smaakt rock ‘n’ roll als die diezelfde gasten hun passie voor Ierse folk, dampende americana en stevige rock mixen tot één swingende cocktail?

Het antwoord luidt LQR. Liquor dus. Het etiket vermeldt folkrock since 2007. Wie de kurk van de fles trekt proeft een unieke stijl boordevol DNA uit de complete muziekhistorie. Op ambachtelijke wijze, met een vette knipoog naar de erfenis van folkgiganten Flogging Molly en The Pogues, vuurt LQR de songs op je af. Met Ierse whisky, het equivalent uit de Schotse hooglanden en talloze schuimende mirakels uit de wat lagere landen als andere inspiratiebron.

Folkrock en zo

LQR brengt uptempo folkrock met een fijne scheut andere muziekmerken. Een goeie fles LQR bestaat uit 50 % folkrock en 50 % gypsy, bluegrass, punk, americana en onvervalste rock ‘n’ roll. Vol gas dus, maar vanuit de hoogste versnelling schakelt LQR moeiteloos terug naar het nulpunt. De stekker uit het stopcontact, het woord aan de mandoline en de accordeon. A capella het akoestisch intermezzo in. Het publiek muisstil. De zaal in de ban. Muziek op haar mooist.  

Feestgarantie

Een optreden van LQR staat garant voor feest, feest en vooral feest. Voor een volle bak in iedere kroeg. Voor overuren voor het barpersoneel. Voor een zaal op stelten en een prettige chaos on stage. Voor een naar rook en bier ruikende festivalweide. Voor de geur en smaak van live muziek.  

Een uur vol gas

De pakweg één uur durende set bestaat voor een groot deel uit single malt brouwsels uit eigen keuken, inclusief de zwartgallige lyrics van oud-bandlid Karin Guldemond en frontman Arjan Bogaerts. Die krijgt u er gratis bij. Al dat andere moois bestaat dan weer uit dorstige covers van ware klassiekers. De referentiebronnen had u al in de gaten. Flogging Molly, The Pogues, Gogol Bordello…  

Drankorgels of fijnproevers?

Passie voor muziek staat met stip op één. Drank gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten komt er meteen achteraan. Zwaar gedestilleerde folkrock uit Zuid-Nederland dus. Drankorgels? Maak je geen zorgen. Fijnproevers? Juist, helemaal raak. En dat hoor je… 

The story so far…

LQR destilleerde in 2008 een aantal eigen brouwsels in de vorm van hun eerste 100% demo “Murder by Liquor”. Ze speelden, swingden en bralden reeds in België en Denemarken maar zijn zeer zeker van plan om meer landsgrenzen te overschrijden. Enkele hoogtepunten die zeer dicht bij een delirium kwamen zijn; het wel gerespecteerde folk festival Folkwoods in 2010, Elastiek in Hilvarenbeek, StreetRock in Bakel en het Keltisch Festival in Wijhe allen in 2011. In april 2011 werd er aan een nieuw brouwsel gewerkt dat elk muziek/drank liefhebber zal bekoren. In januari 2012 is het dan eindelijk zover, het vers gedestilleerde BOXPOK is klaar om genuttigd te worden! CHEERS!!!


mpire

Did you have your rock today???

MpirE is een allround hardrock/metal coverband die met hun uitgebreide repertoire een compleet beeld geeft van de nummers die muziekgeschiedenis hebben geschreven. De nadruk ligt hierbij op de jaren ’80 en ’90, maar ook recentere nummers worden door MpirE met verve ten gehore gebracht. Door de vele optredens de laatste jaren is niet zozeer de vraag “Did you have your rock today?”, maar meer “Wanneer ga jij de rock-ervaring van MpirE beleven?”

To tribute or not to tribute?

In feite is een optreden van MpirE een tribute aan het gehele muziekgenre in de goede zin van het woord, een eerbetoon aan de bands die onze muzieksmaak en de liefde voor muziek hebben beïnvloed. MpirE is ook te boeken voor festivals als Metallica-tribute waarin we proberen diverse nummers van deze mega-band zo goed mogelijk ten gehore te brengen. Dit alles zonder bijnamen, pruiken, ster-allures en een in het Engels pratende zanger, maar vol respect en op onze eigen MpirE manier.